Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 20 winkels

Welke scooter past bij mij?

Binnenkort wil je een nieuwe scooter kopen, maar jij hebt nog geen idee welke? Hieronder zetten we een aantal punten op rij waar je goed over na moet denken.

Welk model past bij jou

Lijkt een retro model jou wat óf heb je liever een sportief model? Wil je graag een standaardmodel of een model met meerdere opties? Bij La Souris hebben we een ruim aanbod aan diverse scooter modellen met verschillende opties, zodat wij iedereen kunnen voorzien van een passende scooter. Hulp nodig bij jouw keuze? Maak dan gebruik van onze keuzehulp! Aan de hand van een aantal vragen laten we de scooters zien die het beste bij jou passen. Handig toch?

Nieuwe scooter of tweedehands

Een tweedehands scooter van een particulier overnemen is meestal stukken goedkoper en lijkt daarom een betere aankoop. Dit blijkt achteraf toch niet altijd het geval. Als je een tweedehands scooter bij een particulier koopt, weet je nooit of er met de scooter gesjoemeld is. Daarnaast zit er meestal ook geen garantie meer op en zijn de onderdelen voor oudere modellen moeilijk te verkrijgen. Bij La Souris worden tweedehands modellen altijd eerst zorgvuldig gecontroleerd, zodat je veilig de weg op kan en niet voor onverwachte kosten komt te staan. La Souris heeft daarnaast een ruim aanbod aan nieuwe scooters met een ruime garantie voor jarenlang rijplezier.

Elektrische of benzine scooter

Tegenwoordig kun je ook een elektrische scooter aanschaffen. Deze brengen meerdere voordelen voor het milieu mee. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je op een elektrische scooter rijdt. Deze punten en meer informatie kun je teruglezen in onze blog over hoe een elektrische scooter werkt

Hoe zuinig is de motor

Er zijn in totaal twee motortypes die in een scooter kunnen zitten. Een scooter met een 2-takt motor is eigenlijk bijna niet meer verkrijgbaar. Dit komt doordat deze type motoren totaal niet milieubewust zijn. Bij een 2-takt motor ontstaat een ontbranding met olie en benzine. Dit levert veel giftige stoffen op. Bij een 4-takt motor is dit niet het geval en is daarom ook milieubewuster. Bij deze motor ontstaat er een ontbranding met alleen benzine vanwege een aparte olievoorraad. Alle benzine scooters van La Souris zijn voorzien van een 4-takt motor, zodat je milieubewust op de weg kan gaan rijden.

Plaats voor twee personen

Neem je graag iemand mee achterop de scooter, dan is het verstandig om voor een groter model te kiezen. Bij een groter model heb je namelijk meer beenruimte voor beide personen en is het zadel meestal ook wat langer. Het is ook belangrijk om te kijken of de scooter uitklapbare voetsteunen heeft. Dit scheelt een hoop voetruimte. Welk model geschikt is voor welke lengte kan per persoon verschillen. Bij ons in de winkel kun je op een scooter gaan zitten om te kijken of deze de gewenste maat heeft. Nog steeds niet overtuigd? Bij La Souris kun je gemakkelijk een proefrit aanvragen. De wielmaat speelt daarnaast ook een kleine rol bij aankoop van een nieuwe scooter. Grotere wielen slijten namelijk minder snel en rijden een stuk makkelijker. 

Hogere snelheid maar wel een helm

Is een helm geen groot probleem voor jou? Dan kan het handig zijn om een bromfiets te kiezen. Een helm is verplicht, maar je mag met een bromfiets een stuk harder dan een snorfiets. Als je een helm niks vindt, kun je beter voor een snorfiets kiezen. Deze rijdt trager, maar je hoeft in ieder geval geen helm op. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de scooter op te voeren. Let op want dit mag officieel niet. Je kunt voor het opvoeren van je scooter boetes krijgen en een WOK-status. Met een snorfiets zul je ook altijd op het fietspad moeten rijden. Met een bromfiets hoeft dit binnen de bebouwde kom niet. Als je meer informatie wil over hoe en waar je precies mag rijden, lees dan verder op de volgende blog: Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter?

Tankinhoud voor lange afstanden

Een grotere tankinhoud is belangrijker wanneer je lange afstanden gaat afleggen. Denk dus van te voren na of dit ook bij jou het geval is. Daarnaast is het ook makkelijker als je minder vaak aan de kant wil staan om te tanken. Wil je een elektrisch model? Dan is de afstand een belangrijke keuze. Het opladen van de accu duurt namelijk langer dan het tanken bij een benzine scooter. Let ook goed op de actieradius van de accu. De actieradius betekent de afstand die een elektrische scooter kan afleggen zonder opnieuw op te laden. Sommige E-Sourini modellen kunnen meerdere accu’s tegelijk vervoeren. Zo verdubbel je in één keer je gehele actieradius!

Kleur van de scooter

Natuurlijk is het uiterlijk van een scooter ook belangrijk. Veel scooters zijn in de standaard kleuren te verkrijgen. Heb je een speciale wens als kleur? Dan kan het maar zo zijn dat het model waar je naar op zoek bent niet in die kleur te verkrijgen is. Bij La Souris hebben we een ruim aanbod aan scooters met verschillende kleuren om ervoor te zorgen dat je met een schitterende scooter de weg op kan. Sommige modellen hebben speciale edities waar andere kleuren worden aangeboden dan normaal. Daarnaast is het ook altijd nog mogelijk om de scooter te laten wrappen of spuiten. Dit kan je alleen wel veel geld gaan kosten als je dit bij een derde partij laat doen. Informeer dus altijd eerst bij La Souris over de mogelijkheden.

Wat zit er onder de scooter buddy

Ook onder de scooterbuddy verschilt het per scooter wat je er kan vinden. Zo is het mogelijk dat er bij de ene scooter de tankdop onder de buddy zit en bij de andere scooter de tankdop tussen de voetplaten is verwerkt. Het is ook mogelijk dat de scooterbuddy op andere manier geopend kan worden. Zo zit bij de ene het buddyslot verwerkt in het contactslot en bij de ander is het buddyslot apart verwerkt in de buddy zelf. Sommige elektrische modellen hebben zelfs geen extra ruimte voor een helm in de buddy omdat deze voorzien is van de accu. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken van scooters. Voor iemand die regelmatig op de scooter zit, is dit toch wel handig om te weten.

Verlichting op de scooter

Wil je graag een scooter met witte LED-verlichting? Dit is mogelijk! Sommige modellen hebben deze verlichting automatisch in de scooter zitten en bij andere kan je het er eenvoudig in laten zetten door één van onze ervaren monteurs. De LED-verlichting geeft een luxe uitstraling aan de scooter. Hieronder kun je het verschil zien tussen LED-verlichting of standaard verlichting. Bij modellen waar dit niet automatisch is toegepast, is het mogelijk om deze bij La Souris er apart in te laten zetten. Dit scheelt je uiteindelijk een hoop gedoe. Ben je iemand die veel sleutelt aan zijn scooter of iemand die graag onderdelen laat vervangen? Dan is het handig om een model te kopen waar er genoeg onderdelen te koop van worden aangeboden. 

Analoge of digitale teller

Sommige mensen hebben een voorkeur qua kilometerteller en wellicht is dit ook bij jou het geval. Wat vind jij mooier? Een analoge of digitale teller? Ze werken namelijk allebei hetzelfde en zijn allebei goed opgelicht in het donker. Een digitale teller laat precies op de kilometer nauwkeurig zien wat je snelheid is. Bij een analoge teller is dit nét wat lastiger te lezen. Hieronder kun je het verschil zien op de afbeeldingen. Sommige modellen worden met een digitale teller verkocht. Andere modellen met een analoge teller. Als je een andere wens hebt, kan La Souris je helpen een nieuwe teller er in te laten zetten. Let op, want dit is niet bij elk model mogelijk.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,1 van 5 - 3.342 beoordelingen