Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Tips om je scooter goed te beveiligen

Helaas worden er dagelijks scooters gestolen in Nederland. Hieronder geven wij een aantal tips waarmee je jouw scooter beter kan beveiligen tegen diefstal. 

Koop een slot met keurmerk

Alleen een stuurslot op je scooter is niet veilig genoeg. Je scooter kan gemakkelijk opgetild en meegenomen worden. Een goed scooterslot met een ART 3 keurmerk of hoger is daarom enorm belangrijk en verplicht door de verzekeraar. Met als reden dat een ART 3 slot een grotere weerstand biedt tegen diefstal. Dit type slot is te herkennen aan een ART sticker. In sommige gevallen ben je zonder een slot met een ART 3 keurmerk niet verzekerd tegen diefstal. Zorg ervoor dat je de scooter met een scooterslot vastzet aan een ander object, hierdoor voorkom je dat je scooter makkelijk wordt meegenomen. Wist je dat je voorwiel makkelijker te verwijderen is dan je achterwiel? Maak je scooterslot daarom altijd vast aan je achterwiel.

Veilig je scooter parkeren

Is er geen scooterstalling in de buurt, maar wil je wel je scooter parkeren? Zorg er dan voor dat je de scooter op een drukke plek neerzet. In de avond zet je de scooter op een verlichte plek. Voor dieven verhoog je daarmee het risico. Woon je in een grote stad? Dan is de kans groter dat je scooter gestolen kan worden. Haal altijd de sleutel uit het slot als je de scooter kort uit het zicht hebt. Diefstal kan op ieder moment gebeuren. Je kunt er ook voor kiezen om een GPS-tracker in je scooter te zetten. Bij een abonnement wordt de GPS-tracker aangesloten bij een meldkamer. De meldkamer kan de scooter makkelijk volgen en de politie inlichten. Je kunt hier zelfs korting mee krijgen bij je verzekeringsmaatschappij.

Tips voor het extra beveiligen van je scooter

Voor extra beveiliging kun je een alarm monteren of een extra slot aanschaffen. Met het alarm houd je dieven op afstand met een krachtig geluid. Als extra slot kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stuurkabelslot. Dit is een extra beveiliging voor je stuurslot. Daarnaast heb je nog varianten als een schijfremslot of beugelslot. Deze sloten zet je vast aan het wiel. Deze sloten zijn perfect om dieven mee af te schrikken. Let wel op dat je deze extra sloten niet vergeet te verwijderen voor je weg rijdt, anders kan je scooter enorme schade oplopen. 

Scooter thuis op slot zetten

Zorg ervoor dat je scooter thuis ook goed beveiligd is. Dieven kunnen jouw scooter thuis in de gaten houden. Zet je scooter bijvoorbeeld in een schuur. Als er geen veilige plek is om je scooter op te bergen, is het handig om een muur- of vloeranker aan te schaffen. Dit anker monteer je aan een stevige ondergrond voor optimale beveiliging. Het anker verplaats je niet eenvoudig, dus zorg ervoor dat je hem op de juiste plaats monteert. Na het plaatsen van het anker kun je gemakkelijk je scooterslot eraan vast zetten. Voor optimale bescherming is het ook handig om een scooterhoes om je scooter heen te doen. Je prachtige scooter valt niet op bij andere en is ook nog eens beschermt tegen slecht weer. 

Is je scooter gestolen alsnog gestolen? Wat je dan het beste kan doen lees je in ons blog mijn scooter is gestolen, wat nu?

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter of fatbike lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Elektrische mamafietsen Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,8 van 5 - 3.976 beoordelingen