Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets?

Wat is een bromfiets - bromscooter?

Bromscooters/fietsen kenmerken zich door een geel kentekenplaat. De snelheid van een bromfiets of bromscooter is 45km per uur. Een bromscooter moet binnen de bebouwde kom meestal op dezelfde weg als auto's rijden. 

Wat is een snorfiets - snorscooter?

Snorfietsen kenmerken zich door een blauw kentekenplaat. Voor snorscooters  geldt er sinds 1 januari 2023 ook een helmplicht! De maximumsnelheid van een snorfiets of snorscooter is 25km per uur. Bij snorscooters mag je in plaats van een scooterhelm ook een speed-pedelec-helm dragen. Snorscooters mogen op fietspaden rijden, tenzij de gemeente heeft bepaald dat snorscooters op dezelfde weg als auto's moeten rijden. 

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter of fatbike lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Elektrische mamafietsen Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,8 van 5 - 3.976 beoordelingen