Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Garantie

Garantie

La Souris verzekert dat je jarenlang kan genieten van je scooter zonder problemen.

Garantie afhandeling

Garantie afhandeling vindt plaats in één van onze winkels.

Voor alle nieuwe artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil kort gezegd zeggen dat een product geschikt is voor normaal gebruik. Hoe wij de garantie invullen voor nieuwe en voor welke producten, lees je hieronder.

Garantie benzinescooter La Souris

Onder een benzinescooter wordt een snorfiets, bromfiets en lichte motorfiets verstaan. Bij aanschaf van een benzine scooter via La Souris ontvang je standaard garantie tot 500 kilometer. Indien bij een scootermerk, ander dan het scootermerk La Souris, andere garantievoorwaarden van toepassing zijn, gelden alleen de garantievoorwaarden van dat merk.

Je garantie blijft enkel geldig indien je tijdig je onderhoud laat uitvoeren, tot maximaal 6.000 kilometer, mits je het periodieke onderhoud laat uitvoeren. DIt verschilt per scooter. Daarnaast geven wij 3 jaar garantie op het motorblok tot maximaal 10.000 kilometer*. 

Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je aantoonbaar de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met het uitgevoerde onderhoud. Aanspraak maken op je garantie kan alleen wanneer het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Wanneer je onderhoud aan je scooter moet laten uitvoeren lees je hier. Je draagt je eigen verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van onderhoud.

Wel 3 jaar motor garantie: startmotor, krukas, lagers van overbrengingshuis, nokkenas, oliepomp, inlaatspruitstuk, carburateur, cilinder, zuiger en cilinderkop.

Geen 3 jaar motor garantie: bendix, achterkoppeling, v-snaar en variateur.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrijkosten (transport) dien je voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie. Tenzij je een onderhoudspakket met voorrijkosten bij de scooter besteld hebt, dan betaal je geen voorrijkosten. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij La Souris worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer je bij een extern RDW erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten indien je de scooter aan huis hebt laten bezorgen) zal worden veranderd naar onderdelen omruilgarantie. Bij een onderdelen omruilgarantie heb je enkel garantie op de garantie onderdelen, dus niet meer op het werkloon en transport. Deze kosten komen dan ook voor eigen rekening. Indien je de onderhoudsbeurten elders dan bij La Souris laat uitvoeren dien je de facturen hiervan te kunnen overleggen.

De garantie geldt op technische gebreken die aan La Souris toerekenbaar zijn. Defecten die worden veroorzaakt door een fabricage fout zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op een materiaal- of fabricagefout.

Garantie elektrische scooter La Souris

Onder een elektrische scooter wordt zowel een snorfiets, bromfiets als lichte motorfiets verstaan. De garantie voor een elektrische scooter met een lithium accu is twee jaar, te berekenen vanaf de aankoop en is beperkt tot 20.000 kilometer, indien dit aantal binnen voornoemde twee jaren wordt gehaald.

Voor elektronische onderdelen is de garantie beperkt tot één jaar.

De garantie geldt niet voor software-updates, kapschade, vochtschade, valschade en slijtageonderdelen, zoals: banden, binnenbanden, rubberen onderdelen, remschrijven, riemen, kettingen, filters, trommels, wielspaken, kettingen en overige slijtagegevoelige onderdelen.

Voor een aanspraak op de garantie is het van belang dat de scooter op tijd en door La Souris is onderhouden.

Daarnaast is het van groot belang dat je de scooter regelmatig zelf onderhoudt. Laad de accu minstens één keer per maand op, om het maximale uit je accu te kunnen halen.

Bij scooters met loodaccu’s gelden dezelfde voorwaarden, als in het bovenstaande is omschreven, met dien verstande dat de garantie is beperkt tot één jaar.

Garantie La Souris - CrossBoss

Je hebt drie jaar framegarantie. Op de onderdelen en accu heb je 1 jaar garantie.

Garantie is uitgesloten voor

Garantie Don Souris fatbikes

Je hebt 5 jaar framegarantie. Op de onderdelen heb je 2 jaar garantie. Ook op de accu heb je 2 jaar garantie.

Garantie is uitgesloten voor

Aanspraak op de garantie is alleen mogelijk indien de fatbike door La Souris is onderhouden en ook tijdig is onderhouden. Laad je accu minstens één keer per maand op, om het maximale uit je accu te halen en slijtage te voorkomen. Controleer ook maandelijks of de fatbike nog moet worden ingesmeerd.

 

Garantie elektrische scooters Super SOCO

Standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de Lithium accu (bij normaal gebruik).

Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je aantoonbaar de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met het uitgevoerde onderhoud. Aanspraak maken op je garantie kan alleen wanneer het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Wanneer je onderhoud aan je scooter moet laten uitvoeren lees je hier.

Uitgesloten van garantie (scooters en fatbikes)

 

LET OP

La Souris vergoedt nooit reparatiekosten van derden.

Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

* Bij de scooters die in 2013 en 2014 zijn aangeschaft, geldt de garantie op het motorblok tot maximaal 6000km. De scooters die in 2012 of hiervoor zijn aangeschaft, geldt nog een garantie termijn van 1 jaar.

** Op voorwaarde dat er minstens 100 km per maand met het voertuig is gereden. Let op bij uitvoeringen met een alarm vervalt deze garantie i.v.m. het kromtrekken van de accuplaten bij gehele ontlading van een stroomverbruiker. Een accu kan maximaal 5 dagen spanning vasthouden bij een ingeschakeld alarm. Voor het behoud van de accu adviseren wij een acculader te gebruiken.

***Indien uitgevoerde werkzaamheden niet binnen een periode van 14 dagen worden voldaan door de eigenaar van de scooter, behoudt La Souris het recht om stallingskosten in rekening te brengen. De stallingskosten bedragen minstens € 5,- per dag en eventuele onkosten die La Souris maakt. 

Bestellen

Het Bestelproces van jouw scooter Scooter of fatbike verzekeren Aanvragen van een kenteken Rijklaar maken van jouw scooter Onze Tweedehands scooters

Levering

Bezorging van jouw scooter Een scooter afhalen Levering van scooters in België Levering van scooters in Duitsland

Retourneren & Annuleren

Hoe werkt Retourneren bij La Souris? Hoe werkt Annuleren bij La Souris?

Betaalopties

Welke betaalopties zijn er? Lease, hoe werkt dat? Je scooter inruilen? Sloopsubsidie Snor- of Bromfiets (Gemeente Nijmegen)

Ervaringen

Reviews Klachten Onze blogs

Service

Garantie Onderhoud aan jouw scooter of e-fatbike nodig? Onderhoudspakketten scooters & fatbikes Reparatie van jouw scooter Schade, wat nu? Service aan huis Accu's: actieradiussen en zorgvuldige omgang met accu's

La Souris

Over La Souris Onze winkels Onze Servicepunten Werken bij La Souris? (Vacatures) De openingstijden van onze klantenservice La Souris grootste particuliere scootermerk van NL (januari) La Souris voor 3e keer in 6 maanden het grootste particuliere scootermerk van NL! Laagste prijsgarantie scootermerken

Meestgestelde vragen

Corona (UPDATE 15/2/2022) Helmplicht voor snorfietsers Privacyverklaring La Souris B.V. Waar kan ik mijn fatbike verzekeren? Handleidingen Don Souris Fatbike keuzehulp Scooter keuzehulp Keuzehulpen Onderhoudspakketten benzine scooters Onderhoudspakketten elektrische scooters Onderhoudspakketten Fatbikes Meestgestelde vragen (FAQ) De nieuwe EURO5 norm. Wat houdt dit in?
Beoordeling door klanten: 3,8 van 5 - 4.186 beoordelingen