Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 14 winkels

Garantie

Garantie

La Souris verzekerd dat je jarenlang kan genieten van je scooter zonder problemen.

Garantie afhandeling

Garantie afhandeling vindt plaats in één van onze winkels of indien gewenst aan huis.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Garantie benzine scooter La Souris

Bij aanschaf van een benzine scooter via La Souris ontvang je standaard 1 jaar garantie tot maximaal 6000km. Daarnaast geven wij vanaf 1 januari 2013 standaard 3 jaar garantie op het motorblok tot maximaal 10.000 kilometer*. Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je aantoonbaar de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met het uitgevoerde onderhoud. Aanspraak maken op je garantie kan alleen wanneer het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Wanneer je onderhoud aan je scooter moet laten uitvoeren lees je hier.

Wel 3 jaar motor garantie: startmotor, krukas, lagers van overbrengingshuis, nokkenas, oliepomp, inlaatspruitstuk, carburateur, cilinder, zuiger en cilinderkop.

Geen 3 jaar motor garantie: bendix, achterkoppeling, v-snaar en variateur.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrijkosten (transport) dien je voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie. Tenzij je een onderhoudspakket met voorrijkosten bij de scooter besteld hebt, dan betaal je geen voorrijkosten. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij La Souris worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer je bij een extern RDW erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten indien je de scooter aan huis hebt laten bezorgen) zal worden veranderd naar onderdelen omruilgarantie. Bij een onderdelen omruilgarantie heb je enkel garantie op de garantie onderdelen, dus niet meer op het werkloon en transport. Deze kosten komen dan ook voor eigen rekening. Indien je de onderhoudsbeurten elders dan bij La Souris laat uitvoeren dien je de facturen hiervan te kunnen overleggen.

De garantie geldt op technische gebreken. Defecten die worden veroorzaakt door een fabricage fout zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op een materiaal- of fabricagefout.

Garantie elektrische scooter La Souris

Standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de Lithium accu (bij normaal gebruik)

Standaard 1 jaar fabrieksgarantie op de Lood accu (bij normaal gebruik)

Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je aantoonbaar de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met het uitgevoerde onderhoud. Aanspraak maken op je garantie kan alleen wanneer het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Wanneer je onderhoud aan je scooter moet laten uitvoeren lees je hier.

Garantie elektrische scooters Super SOCO

Standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de Lithium accu (bij normaal gebruik)

Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je aantoonbaar de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met het uitgevoerde onderhoud. Aanspraak maken op je garantie kan alleen wanneer het onderhoud tijdig is uitgevoerd. Wanneer je onderhoud aan je scooter moet laten uitvoeren lees je hier.

Uitgesloten van garantie

Het vervangen van standaard slijtage onderdelen welke aan normale slijtage onderhevig zijn. Voorbeelden hiervan zijn: slijtage van banden, lampjes, remblokken, zekeringen, rubbers etc.

Onderdelen waarbij de garantie beperkt is tot een maximale kilometerstand of termijn: kabels 1000km en accu: 3 maanden

De werkzaamheden welke bij onderhoud worden verricht: olie verversen, kleppen stellen, smeren, afstellen, reinigen, etc.

Corrosie of oxidatie aan de oppervlakte van het chassis, op het schroefwerk, de uitlaat en/of alle overige wel of niet behandelde metalen onderdelen. Voor een goede bescherming van de scooter raden wij aan om in ieder geval na aankoop al het chroom werk goed in de chroompoets en kappen in de wax te zetten voor het behouden van een goede look van de scooter voor langere tijd.

Reparaties naar aanleiding van ondeskundig en/of abnormaal gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine.

Reparaties naar aanleiding van een ongeluk, diefstal, natuurrampen, brand, verwaarlozing, (tijdelijke) overbelasting of verkeerd gebruik.

Reparaties aan opgevoerde scooters welke zijn opgevoerd door derden ofwel anderen dan La Souris.

Bij het aanpassen van de maximum snelheid van de scooter blijft de garantie alleen van kracht wanneer dit professioneel is uitgevoerd door La Souris.

Reparaties aan scooters waar zelf aan gesleuteld is.

Reparaties naar aanleiding van het kapot trappen van de kickstarter deksel.

Reparaties van schade ten gevolge van normaal gebruik zoals bijvoorbeeld krassen op het plastic werk zoals de kuip-delen en treeplanken, verkleuren door zonlicht van de gelakte delen, de chromen delen, het zadel etc.

Reparaties aan scooters waar de originele onderdelen zijn vervangen door niet-originele (imitatie) onderdelen zoals: cilinder, uitlaat, bougie, zuiger, uitlaatdemper, etc.

Indien de scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door La Souris Scooters onderzoekskosten en eventueel voorrijkosten in rekening gebracht worden.

Indien je besluit de scooter door La Souris Scooters te laten maken kun je de scooter na afspraak afleveren in één van onze winkels (Doetinchem, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda of Utrecht). Het is ook mogelijk om de scooter aan huis te laten repareren en/of op te laten halen door La Souris Scooters. Indien je de scooter thuis hebt laten bezorgen en een onderhoudspakket met voorrijkosten hebt besteld, dan halen wij het voertuig kosteloos bij jou thuis op of voeren wij de reparatie aan huis uit. 

LET OP

La Souris vergoedt nooit reparatiekosten van derden.

Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

* Bij de scooters die in 2013 en 2014 zijn aangeschaft, geldt de garantie op het motorblok tot maximaal 6000km. De scooters die in 2012 of hiervoor zijn aangeschaft, geldt nog een garantie termijn van 1 jaar.

** Op voorwaarde dat er minstens 100 km per maand met het voertuig is gereden. Let op bij uitvoeringen met een alarm vervalt deze garantie i.v.m. het kromtrekken van de accuplaten bij gehele ontlading van een stroomverbruiker. Een accu kan maximaal 5 dagen spanning vasthouden bij een ingeschakeld alarm. Voor het behoud van de accu adviseren wij een acculader te gebruiken.

***Indien uitgevoerde werkzaamheden niet binnen een periode van 14 dagen worden voldaan door de eigenaar van de scooter, behoudt La Souris het recht om stallingskosten in rekening te brengen. De stallingskosten bedragen €5,- per dag. 

Bestellen

Het Bestelproces van jouw scooter Het Verzekeren van jouw scooter Aanvragen van een kenteken Rijklaar maken van jouw scooter Onze Tweedehands scooters

Levering

Bezorging van jouw scooter Een scooter afhalen Levering van scooters in Belgiƫ Levering in Duitsland

Retourneren & Annuleren

Hoe werkt Retourneren bij La Souris? Hoe werkt Annuleren bij La Souris?

Betaalopties

Welke betaalopties zijn er? Lease, hoe werkt dat? Je scooter inruilen? Sloopsubsidie Snor- of Bromfiets (Gemeente Nijmegen)

Ervaringen

Reviews Klachten Onze Blogs

Service

Garantie Onderhoud aan jouw scooter nodig? Onze Onderhoudspakketten Reparatie van jouw scooter Schade, wat nu? Service aan huis

La Souris

Over La Souris Onze Winkels Onze Servicepunten Werken bij La Souris? (Vacatures) De openingstijden van onze klantenservice Privacy- en Cookieverklaring La Souris grootste particuliere scootermerk van NL (januari) La Souris voor 3e keer in 6 maanden het grootste particuliere scootermerk van NL!

Meestgestelde vragen

Coronamaatregelen (UPDATE 26/06/2021) Helmplicht voor snorfietsers Meestgestelde vragen (FAQ) De nieuwe EURO5 norm. Wat houdt dit in?
Beoordeling door klanten: 4,2 van 5 - 1.302 beoordelingen