Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 18 winkels

Hoe maak je het beste je scooter schoon?

Hoe was je een scooter of brommer? En kan je hiervoor een hogedrukspuit gebruiken? Dit soort vragen krijgen wij maar al te vaak. Wij hebben dit artikel geschreven, zodat jullie precies weten hoe je een scooter in topconditie houdt.

Wil jij nog járenlang plezier hebben van een prachtige scooter? Dan raden wij aan je scooter regelmatig schoon te maken. Uiteraard wordt je scooter tijdens één van onze onderhoudsbeurten helemaal opgepoetst en schoongemaakt. Maar wil jij je scooter in topconditie houden, dan is het ook van belang dat je de scooter elke twee tot drie maanden zelf schoonmaakt. Vlekken die ontstaan zijn tijdens het rijden, zoals modder, regenvlekken, vliegjes of ander ongedierte, kun je het beste er meteen afwassen. 

Maar een scooter schoonmaken, hoe doe je dit nou?

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom beginnen we bij de benodigdheden. Pak een tuinslang, waterspuit of hogedrukspuit, een schone, gladde en droge doek en een autoshampoo of -wax zoals Spray Shine Polish en Foam Glass Clean (uiteraard kun je ook naar een wasbox om gebruik te maken van hun gereedschap en producten). 

Maak de scooter allereerst helemaal nat met behulp van een waterspuit, waterslang of hogedrukspuit. Spuit het vuil eraf, zonder te dichtbij te staan, zodat er geen lakschade kan ontstaan. Op deze manier spoel je al het zand, vuil, ongedierte en andere vlekjes die eenvoudig te verwijderen zijn weg. 

Nu de scooter gewassen is, kun je de velgen en de carter reinigen met autoshampoo en een zachte borstel. Laat het even inweken en spuit vervolgens met schoon water de shampoo weg.

Daarna kun je beginnen met het poetsen van de gelakte onderdelen. Dit is belangrijk om de lak van de scooter te onderhouden. Zo blijft de lak glad en waterafstotend. Om de scooter in te sprayen kun je gebruik maken van de Spray Shine Polish. Dit zorgt ervoor dat de lak weer glimt en beschermt de lak tegen regen en andere weersinvloeden. Gebruik vervolgens een schone en gladde doek of zachte borstel om de shampoo of wax uit te poetsen. 

Een handig extraatje is de Foam Glass Clean voor op het windscherm. Het reinigt en heeft een prettig effect: regendruppels hechten zich minder eenvoudig aan het windscherm, waardoor je ook tijdens regen beter zicht hebt! Spray het windscherm in, laat het even intrekken en veeg het met een schone doek weg.

Is het zadel van je scooter vies?

Maak het zadel van je scooter dan schoon met een natte doek, dit is ruim voldoende.

Kun je je scooter schoonmaken met allesreiniger?

Nee, dit raden wij ten zeerste af. De lak wordt hier dof van, dit wil je juist voorkomen. Gebruik hiervoor een autoshampoo of wax.

De binnenkappen van je scooter schoonmaken?

De binnenkappen van je scooter kun je het beste schoonmaken door ze af te spoelen met water en vervolgens in te poetsen met een autoshampoo of wax. Gebruik hiervoor een schone en gladde doek.

De handvatten van je scooter schoonmaken?

Ook de handvatten kun je het beste schoonmaken door ze allereerst af te spoelen met water. Vervolgens poets je de handvatten met een autoshampoo of wax. Gebruik hiervoor een schone en gladde doek.

De scooterlamp van je scooter schoonmaken?

Ten slotte de scooterlampen. De lampen van je scooter kun je het beste schoonmaken door ze af te spoelen met water. Poets vervolgens de lampen op met autoshampoo of wax. Gebruik hiervoor een schone en gladde doek.

Het schoonmaken van je eigen scooter kun je dus zelf thuis doen. Wil je graag deze schoonmaakproducten in huis halen? Deze zijn eenvoudig online te verkrijgen via onze website of bij één van onze La Souris winkels bij jou in de buurt!

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Alles wat je moet weten over de e-fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,2 van 5 - 3.253 beoordelingen