Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 20 winkels

Welke scooterhelm past bij mij?

Nu je binnenkort op een bromfiets gaat rijden is het handig om alvast een scooterhelm uit te zoeken. Voor je eigen veiligheid en gemak is het belangrijk om een goede keuze te maken. Hieronder vertellen we alles wat je moet weten zodat je de juiste helm kunt gaan aanschaffen.

Welke type scooterhelmen zijn er

Als je op een bromfiets rijdt, is het verplicht om een helm te dragen. Op een snorfiets is een helm niet verplicht, maar het mag wel voor extra veiligheid. In sommige gemeenten mag je met de snorfiets niet op het fietspad rijden en moet je dus de weg op. In dat geval zul je dus wel een helm moeten dragen. Een voorbeeld hiervan is Gemeente Amsterdam. Er zijn in totaal drie type scooterhelmen: een jethelm, integraalhelm en een systeemhelm. Het grote verschil zit zich in het kinstuk van de helm. De systeemhelm heeft een opklapbaar kinstuk, terwijl de integraalhelm een vast kinstuk heeft. De jethelm heeft helemaal geen kinstuk. Hierdoor is de jethelm een stuk minder veilig. Wel kan dit meer comfort brengen. Het ligt er maar net aan waar jouw keuze naar uit gaat.

Wat kost een scooterhelm

Uiteraard zitten er ook een aantal eisen aan een scooterhelm. De helm moet goed passen en moet voorzien zijn van een keurmerk. Dit is het ECE 22.05 keurmerk. Keurmerken buiten Europa worden in Europa meestal niet goedgekeurd. Daarnaast wordt het afgeraden om een helm tweedehands aan te schaffen. Deze kan schade bevatten, zonder dat het op de helm te zien is. Bij La Souris hebben we een ruim aanbod aan scooterhelmen in verschillende prijsklassen. De gemiddelde prijs van een scooterhelm is ongeveer zeventig euro. Dit kan per type verschillen. Al onze helmen zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle kwaliteitseisen. De levensduur van een scooterhelm is ook belangrijk. Een scooterhelm gaat ongeveer drie tot vijf jaar mee. Dit kan verschillen per type materiaal. Daarnaast beïnvloedt het gebruik van de helm de levensduur ook.

Moet een kind ook een helm op

Wil je een kind vervoeren met een leeftijd onder de acht? Dan zul je een kinderzitje op je scooter moeten plaatsen. Let wel op bij de ondersteuning van de rug en de nek. Naast het kinderzitje moet een kind ook een kinderhelm dragen. Kindermaten worden in onze tabel hieronder niet weergegeven. Kindermaten vallen meestal tussen de 48 en 50 centimeter. Zijn deze kindermaten te groot? Dan wordt geadviseerd te wachten totdat de hoofdvorm groot genoeg is. Omdat de hoofdvorm van een kind nog in de groei is, zul je dit ieder jaar moeten controleren. Ook een kinderhelm moet voorzien zijn van een keurmerk. 

Welke maat scooterhelm heb ik nodig

Het is belangrijk dat de helm goed aansluit op je hoofdvorm. La Souris raadt daarom aan om de helm in de winkel te komen passen. Dan weet je zeker dat je met een passende helm naar huis gaat. Mocht dit niet lukken, kun je altijd nog je hoofdvorm opmeten en online een bestelling plaatsen. Volg de stappen in de tabel hieronder om de juiste helmmaat te onthullen (klik om te vergroten). Let hierbij wel goed op, want elk type helm kan net iets anders zitten. 

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,1 van 5 - 3.342 beoordelingen