Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 17 winkels

Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?

Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter? Veel mensen weten niet precies hoe het zit met de regels als het gaat om brommers en scooters. Daarom hebben wij voor jou een kort overzicht gemaakt, zodat de verschillen tussen snorscooters en bromscooters duidelijker wordt.

Blauw kenteken

Een snorscooter mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en beschikt over een blauw kentekenplaat. Een helm dragen is niet verplicht, maar mag uiteraard wel wanneer je voor extra veiligheid kiest. Voor het besturen van een snorscooter of snorbrommer moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een Rijbewijs AM, ook wel bekend als scooterrijbewijs, of een autorijbewijs (rijbewijs B). Voor het voertuig dient minimaal een WA-verzekering te worden afgesloten.

Geel kenteken

Een brommer (bromfiets) of bromscooter mag maximaal 45 kilometer per uur rijden. De brommer herken je aan een geel kentekenplaat. Het dragen van een helm is verplicht. In tegenstelling tot de snorfiets rijd je met een brommer meestal binnen de bebouwde kom op de rijbaan tussen de auto’s, tenzij dit anders is aangegeven. Voor het besturen van een bromscooter moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs AM (scooterrijbewijs) of een autorijbewijs (rijbewijs B). Ook voor de brommer moet je minimaal een WA-verzekering afsluiten.

Levering

Levering van scooters in Belgiƫ

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Alles wat je moet weten over de e-fatbike Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,1 van 5 - 2.712 beoordelingen