Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Hoe schors ik mijn scooter?

Heb je de scooter voorlopig niet meer nodig? Dan kan het een handig idee zijn om je scooter te laten schorsen waardoor je overbodige kosten bespaart. In dit artikel lees je hoe je een scooter kunt schorsen en welke regels hier nog meer bij komen kijken.

Wat houdt het schorsen van een scooter in?

Het schorsen houdt in dat je de scooter voor een lange periode niet meer gaat gebruiken op de openbare weg. Je scooter hoeft in dat geval dan ook niet meer verzekerd te zijn. Met het schorsen van je scooter bespaar je dus op je verzekeringskosten. Je mag er dan natuurlijk alleen niet meer op rijden. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld voor een lange tijd op reis gaat.

Hoe schors je een scooter?

Je scooter schorsen kun je eenvoudig bij de RDW laten uitvoeren. Dit kun je online via de website van de RDW regelen of je gaat bij een RDW-loket langs. Let erop dat je niet je kenteken- en legitimatiebewijs thuis laat liggen. Je scooter kun je in totaal voor één, twee of drie jaar schorsen wat je in loop van tijd eenvoudig kunt verlengen of stopzetten. Je scooter laten schorsen voor een jaar kost je net als verlengen al gauw elf euro. De schorsing stopzetten kost gelukkig niks. 

Scooter geschorst, wat nu?

Nadat je scooter geschorst is, zul je de scooterverzekering moeten annuleren. Hier moet je zelf achteraan gaan en gebeurd dus niet automatisch. Dit kun je eenvoudig regelen met je verzekeraar. Doe dit pas nadat je scooter geschorst is, anders riskeer je een hoge boete. Hierna kun je beginnen met het opbergen van je scooter. Hier mag namelijk niet meer op gereden worden. Het is ook niet toegestaan om je scooter op de openbare weg te parkeren.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,9 van 5 - 3.812 beoordelingen