Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen?

Je bent de grote afstanden met de fiets beu omdat het je teveel tijd en moeite kost. Het openbaar vervoer vind je ook al niets. Een scooter is de ideale oplossing! Maar hoe oud moet je hiervoor zijn?

Wanneer mag je op een scooter rijden

Voordat je op een scooter mag rijden, zul je eerst het theorie-examen moeten afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dit mag je doen vanaf een leeftijd van vijftien en een half jaar oud. Op het theorie-examen krijg je verschillende vragen over verkeersregels en verkeersinzicht die je op de computer mag gaan beantwoorden. Zorg ervoor dat je goed voorbereid naar het examen komt. De kans dat je in één keer slaagt, is dan vele malen hoger. Als je het lastig vindt om te leren kun je er nog voor kiezen om naar een dagcursus te gaan. Hier word je binnen een korte tijd klaargestoomd voor het theorie-examen. Als je geslaagd bent is de uitslag anderhalf jaar geldig.

Wanneer mag je het rijbewijs ophalen

Nadat je het theorie-examen hebt behaald, mag je beginnen met het volgen van lessen. Dit mag je doen bij een rijschool naar keuze. Hier leer je het voertuig beheersen en de verkeersregels goed toe te passen. Let wel op, want je mag pas vanaf zestien jaar oud rijles nemen en afrijden. Deze lessen zijn meestal allemaal op één dag gepland. Hierna mag je gelijk door naar het CBR om praktijkexamen te gaan doen. Tijdens dit examen maak je een ritje met de scooter van je rijschool. De examinator rijdt vlak achter jou op zijn eigen scooter. Hier laat je alles zien wat je in de lessen geleerd hebt en houd je rekening met andere verkeersdeelnemers. Als je slaagt voor beide examens mag je het rijbewijs bij de gemeente gaan aanvragen en ophalen.

Vanaf welke leeftijd mag je een scooter kopen

Nadat je het rijbewijs hebt opgehaald bij de gemeente, is het tijd om de juiste scooter aan te schaffen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je de blog over welke scooter past bij mij doorlezen. Wanneer je de scooter aangeschaft hebt, is het tijd om deze samen met de verkoper op jouw naam te zetten. Bij La Souris wordt je scooter gemakkelijk op naam gezet voordat deze bezorgd of opgehaald is. Je hebt hiervoor alleen een geldig identiteitsbewijs nodig. Hier moet je wel minimaal zestien jaar voor zijn. Let hier dus op als je van te voren een scooter wil gaan aanschaffen. Het kentekenbewijs krijg je dezelfde dag nog thuisgestuurd.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter of fatbike lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Elektrische mamafietsen Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,8 van 5 - 4.192 beoordelingen