Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Mijn scooter is gestolen, wat nu?

Na een leuk dagje winkelen loop je terug naar de plaats waar je jouw scooter hebt achtergelaten. Maar de scooter staat er niet meer. Je ergste nachtmerrie komt uit: je scooter is gestolen toen je weg was. Help! Wat kun je nu het beste doen?

Scooter als gestolen opgeven

Doe als eerste zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Je kan dit eenvoudig online doen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om naar het politiebureau te gaan. Vergeet hierbij niet je verzekerings- en kentekenbewijs mee te nemen. Bij een aangifte zul je eerst wat vragen moeten doorlopen. Denk hierbij aan vragen over de scooter of diefstal. Probeer zoveel mogelijk extra informatie of bewijsmateriaal aan te leveren. De aangifte is definitief na het zetten van een handtekening. Deze kan later nog wel aangevuld worden.

Diefstal melden bij de verzekeraar

Nadat je aangifte hebt gedaan, meld je de diefstal bij je verzekeraar. Meestal vragen ze om een ​​kopie van het proces-verbaal en een aankoopbewijs van het slot. Een scooterslot met een ART 3 keurmerk of hoger is verplicht door de verzekeraar. Dit type slot kun je herkennen aan een ART sticker. De verzekeraar zal de diefstal namens jou melden bij de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). De VbV ondersteunt verzekeraars bij criminaliteit en fraude. 

Scooter verzekerd tegen diefstal

Als je in het bezit bent van een standaard WA-verzekering is de diefstal van je scooter niet verzekerd. Diefstal is namelijk alleen gedekt als diefstal apart is meeverzekerd. Wanneer je bij het afsluiten van je scooterverzekering ervoor gekozen hebt om diefstal mee te verzekeren bij een WA-verzekering, is je scooter dus verzekerd tegen diefstal. Wil je meer weten over hoe je het beste je scooter kan beveiligen? Lees dan verder op de blog tips om je scooter goed te beveiligen.

Controleren op diefstal

De politie houdt regelmatig scooter- en rollerbank controles. Deze staan vaak bekend om het controleren van de snelheid van je scooter. Deze controles worden ook gebruikt om gestolen scooters te achterhalen. Verder zet de politie ook lokscooters in tegen diefstal. Veel gestolen scooters worden voor een aantrekkelijke prijs op het internet gezet. Let dus goed op of je scooter niet op het internet aangeboden wordt. Is dit het geval? Meld dit dan bij de politie. Ook kan het altijd helpen om de gestolen scooter op sociale media en andere platformen te plaatsen. Wie weet komt er toch nog iemand jouw scooter tegen!

Custom Scooter

Houd je ervan om je scooter uniek te maken? Dan kan dit een voordeel voor je zijn. Scooters met een unieke uitstraling worden minder snel gestolen, omdat ze beter opvallen en sneller herkent worden door de politie. Stickers, kleuren en aparte onderdelen maken je scooter dus toch nog een stuk veiliger. Je kunt zelfs het kenteken in het frame laten graveren. Daarnaast kan het ook nog handig zijn om je kentekenplaat extra goed vast te zetten met popnagelen.

Scooter teruggevonden 

Als je scooter is teruggevonden, zijn er een aantal stappen die je eerst zal moeten doorlopen voordat je de weg weer op kan. Van de RDW krijg je een brief dat je aansprakelijkheid voor je scooter automatisch weer ingaat. Je kunt de huidige status van je scooter controleren op de website van de RDW. Als je scooter met grote schade wordt teruggevonden is het ook mogelijk om je kenteken te schorsen bij de RDW. De scooter wordt dan voor een langere periode niet gebruikt en een verzekering is niet meer verplicht. Wanneer de scooter is verzekerd tegen diefstal zal de verzekeraar de schade laten vaststellen. Later zul je hiervan de kosten uitgekeerd krijgen. Zorg ervoor dat je je opnieuw aansluit bij een verzekeraar want zonder verzekering mag je niet rijden.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter of fatbike lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Elektrische mamafietsen Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,8 van 5 - 4.186 beoordelingen