Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 18 winkels

Wat kost een scooterverzekering?

De prijs van een scooterverzekering hangt af van meerdere factoren. Er zijn bijvoorbeeld verschillende verzekeringspakketten, maar ook je leeftijd en woonplaats kunnen invloed hebben. Klinkt ingewikkeld, maar we leggen het je hier rustig uit.

Hoe werkt een scooterverzekering?

Een scooterverzekering sluit je aan na de aanschaf van een scooter. Deze kun je eenvoudig afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Het is mogelijk om via La Souris een scooterverzekering af te sluiten. Wij werken hiervoor samen met Unigarant Verzekeringen. Hierna ben je verzekerd bij ongevallen en mag je de openbare weg op. Deze verzekering behoud je totdat je scooter verkocht of geschorst is.

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, het is in Nederland verplicht om een scooter te verzekeren wanneer deze gebruikt wordt op de openbare weg. Op eigen terrein mag een scooter gebruikt worden zonder verzekering.

Welke scooterverzekeringen zijn er?

In de meeste gevallen kun je uit drie verschillende verzekeringspakketten kiezen. De meest voorkomende zijn de WA, WA+ en All Risk pakketten. Het WA-pakket is het meest compacte pakket dat er is. Deze bevat namelijk de basics die verplicht zijn om een scooter te besturen. Het WA+ pakket bevat hiernaast een vergoeding voor diefstal en aanschafwaarde nadat de scooter niet meer gebruikt kan worden. Het All Risk-pakket bevat alles wat je nodig hebt om je scooter optimaal te verzekeren. Schade aan je eigen scooter wordt ook meeverzekerd.

Wat kost een scooterverzekering?

Een WA-pakket kost je gemiddeld €20,- per maand bij een gloednieuwe scooter.
Een WA+ pakket kost ongeveer €30,- per maand.
Bij een All Risk-verzekering betaal je al snel €50,- euro in de maand.

De prijs van een scooterverzekering hangt af van meerdere factoren. De prijzen kunnen dus sterk verschillen van de door ons opgegeven indicaties. Daarnaast betekent een goedkope scooterverzekering ook vaak dat het eigen risico een stuk duurder is. Let goed op, want elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen regels.

Welke factoren bij een scooterverzekering?

Woonplaats en leeftijd zijn grote factoren die de prijs van een scooterverzekering kunnen beïnvloeden. De kans op diefstal is namelijk vele malen hoger in grotere steden. Verder is een scooterverzekering een stuk prijziger wanneer je een jongere leeftijd hebt. Je hebt dan meestal nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper je verzekering namelijk is. Het type scooter is daarnaast ook een belangrijk onderdeel om de prijs te kunnen berekenen. Een duurdere scooter kost je natuurlijk meer om te verzekeren. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een scooter.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Alles wat je moet weten over de e-fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 4,2 van 5 - 3.253 beoordelingen