Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 21 winkels

Beste elektrische bakfietsen van 2024

Het is je vast niet ontgaan dat [elektrische bakfietsen] steeds populairder worden. In meer en meer steden en dorpen zie je ze rijden. En dat is geen verrassing: elektrische bakfietsen zien er steeds stijlvoller uit en ze zijn heel handig. Door de grote bak neem je kinderen, boodschappen of andere dingen makkelijk mee. En door de elektrische aandrijving kost het fietsen je - ondanks de lading - bijna geen moeite.  

Als je een elektrische bakfiets koopt, doe je dat het liefst meteen goed. In dit overzicht onthullen we de beste elektrische bakfietsen die 2024 te bieden heeft.

De fatbike bakfiets van La Souris

Geen behoefte aan een suffe bakfiets? Dan hebben we goed nieuws. In 2024 komt La Souris met een fatbike bakfiets op de markt. Dat is een bakfiets zoals je gewend bent, met de robuuste uitstraling van een fatbike.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom onze fatbike bakfiets? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

[mail afvangen]

Verschillende soorten bakfietsen

Voor we ingaan op de beste elektrische bakfietsen van 2024, is het goed te weten dat er verschillende soorten bakfietsen zijn. Deze soorten hebben allemaal zo hun eigen voordelen.

  1. 1. Bakfietsen met twee wielen
    Op zoek naar een bakfiets waar je extra wendbaar op bent? Dan is een bakfiets met twee wielen jouw bakfiets. Een bakfiets met twee wielen lijkt heel erg op een normale fiets en dus hoef je je niet aan te passen. Let wel op, als je stilstaat voor een stoplicht moet je met je voet de fiets ondersteunen. Dat kan zwaar zijn.
  2. 2. Bakfietsen met drie wielen
    Voor degenen die wat extra stabiliteit willen, zijn er de driewieler bakfietsen. Het fietsen gaat door de drie wielen extra makkelijk, ook als de bak voor je goed gevuld is. Let wel op, want hobbels in de weg voel je met een bakfiets met drie wielen extra goed. 
  3. 3. Elektrische bakfiets
    Vergis je niet, fietsen met een bakfiets is ook zonder lading al best zwaar. Wil je het jezelf lekker makkelijk maken? Dan is de elektrische bakfiets jouw bakfiets. Dankzij de ondersteuning ga je zonder al te veel moeite snel vooruit. Een elektrische bakfiets is een goede optie als je de bakfiets regelmatig gebruikt. 

De beste elektrische bakfietsen voor babyvervoer

Op zoek naar een elektrische bakfiets om jouw kleine te vervoeren? Let er dan op dat je bakfiets niet té gevoelig is voor hobbels in de weg. 

Dit zijn de beste elektrische bakfietsen voor babyvervoer. 

Gazelle Makki load
De Gazelle Makki load is ontworpen voor baby- en kindervervoer. Dat zie je al aan het unieke design van de bak. Je kleine kan later - als-ie wat groter is - makkelijk zelf instappen. Maar voor het zover is, plaats je zonder moeite je Maxi-Cosi in de bak. Lekker makkelijk!

Urban Arrow elektrische bakfiets
De Urban Arrow elektrische bakfiets, niet voor niets ‘Bakfiets van het Jaar’ in 2023. Over ieder onderdeel van deze fiets is goed nagedacht. Van stuur tot zadelpen, die wat naar achter steekt. Daardoor zet je je voeten direct op de grond. En niet onbelangrijk: er is genoeg plek voor een Maxi-Cosi en andere spulletjes in de bak.

De beste elektrische bakfietsen voor soepel fietsen

Op zoek naar een elektrische bakfiets waar je vooral lekker op fietst? Let dan op de details, zoals ergonomische handvatten en natuurlijk de motorprestaties.

Dit zijn de beste elektrische bakfietsen voor soepel fietsen.

Lovens Explorer 50
Bij de Lovens Explorer 50 valt vooral de goede vering op. Door deze vering heb je weinig last van hobbels en fiets je soepel. Maar dat is niet alles. Dankzij de kleine draaicirkel en kwalitatieve onderdelen geniet je iedere dag weer van deze bakfiets.

Carqon Cruise Enviolo
De Carqon Cruise Enviolo staat niet zonder reden in dit lijstje. Bij deze bakfiets lijkt alles te zijn ontworpen voor optimaal rijcomfort. Zeker als je van plan bent lange afstanden te fietsen. De Carqon Cruise Enviolo heeft namelijk de optie voor een tweede accu. Zo fiets je makkelijk ruim 100 kilometer weg. 

Beste elektrische bakfiets als bagagedrager

Op zoek naar een elektrische bakfiets waar je vooral veel spullen in kwijt kunt? Let dan op de grootte van de bak van de fiets.

Dit zijn de beste elektrische bakfietsen als bagagedrager.

Urban Arrow XL
Op zoek naar een elektrische bakfiets waarmee je veel, heel veel mee kunt vervoeren? Check dan de Urban Arrow XL eens. Deze bakfiets is een bezorgfiets met een extra grote bak. Je ziet daarom ook vooral bezorgdiensten met deze fiets rondrijden. 

Babboe Curve-E
De bak van de Babboe Curve-E is misschien niet zo groot als die van de Urban Arrow XL, maar dat maakt hem absoluut niet klein: er is plek voor maar liefst vier kinderen. Het design van de fiets is daar ook op afgestemd. Er zijn handige opstapjes voor de kinderen, er zijn gordels en er ligt een antislipmat in de bak. Het is dé keuze voor een veilige rit.

Levering

Levering van scooters in België

Meestgestelde vragen

Op welke wegen mag ik rijden met mijn scooter? Hoe werkt een elektrische scooter? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Hoe maak je het beste je scooter schoon? Wat is het verschil tussen een snorfiets en bromfiets? Welke scooterhelm past bij mij? Tips om je scooter goed te beveiligen Welke scooter past bij mij? Mijn scooter is gestolen, wat nu? Vanaf welke leeftijd mag je een scooterrijbewijs halen? Hoe werkt een scooter of fatbike lease? Hoe schors ik mijn scooter? Hoe moet je een scooter overschrijven? Wat kost een scooterverzekering? Wat kost een scooter rijbewijs? Boete scooter rijden zonder helm WOK-status voor je scooter. Wat nu? 2-takt of 4-takt scooter: Wat is het verschil? Banden scooter oppompen: wat is de juiste bandenspanning? Heeft een scooter wegenbelasting? Zijn elektrische steps legaal? Beste elektrische bakfietsen van 2024 Met je autorijbewijs op een 125cc-motor, CDA is voor Fatbikes opgelet: politie rolt nieuwe rollerbanken uit Alles wat je moet weten over de elektrische fatbike Europese Commissie: Opgevoerde fatbikes met gashendels en te zware motoren mogen de openbare weg op, alleen als je onderweg bent naar buitengebieden  Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?
Beoordeling door klanten: 3,9 van 5 - 3.838 beoordelingen