Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Venlo ook op zondag open! 4 winkels ook op zondag open!

Alles wat jij moet weten over elektrische scooters!

Een elektrische brommer of elektrische snorfiets is helemaal van nu en een ware aanwinst. Wij kunnen ons voorstellen dat zoveel mooie verschillende elektrische scooters vragen oproepen. Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste informatie over en verschillen tussen elektrische scooters op een rijtje gezet.

Prijzen van een elektrische scooter

De prijs voor een goede elektrische brommer of een goede elektronische snorscooter kunnen nogal uiteenlopen en variëren vaak per aanbieder. Doordat wij ook de import van e-scooters geheel zelf regelen en daar geen te dure scooterdealer bij nodig hebben, kun je bij ons goedkoop een elektrische scooter kopen. Ons goedkoopste model elektrische scooter, begint bij €1499. Dat is voor een gloednieuwe e-scooter helemaal niet duur. Ook hebben wij luxere varianten die voorzien zijn van de nieuwste technieken, die zorgen voor extra gemak! Zie je een elektrische scooter in de aanbieding de je echt niet wil laten schieten, maar komt het even minder goed uit? No problem, bij La Souris kun je zorgeloos een elektrische scooter leasen of gebruik maken van betaling in termijnen.

Hoe werkt een elektrische scooter?

Eigenlijk is een e-scooter precies hetzelfde als een benzine scooter. Bij een elektrische snorscooter heeft het benzine motorblok plaatsgemaakt voor een elektromotor. In plaats van tanken hoef je alleen maar de accu van je elektrische scooter op te laden. De gemiddelde oplaadtijd bedraagt 3 tot 6 uur, dus binnen no time ben je weer good to go! De accu voor een elektrische scooter is een lood of lithium accu (de verschillen lees je in de volgende alinea) en de actieradius kan oplopen tot wel 160 kilometer! Bij de E-Sourini is het bijvoorbeeld mogelijk om een dubbele accu te plaatsen, daar kom je kilometers-ver mee!

Wij hebben elektrische scooters die leverbaar zijn als elektrische snorscooter (25 km/h), maar ook als elektrische bromscooter (45 km/h). Voor een elektrische bromscooter, ofwel elektrische brommer, geldt wel een helmplicht. Heb je nog een passende scooterhelm nodig? Die vind je tussen onze betaalbare scooter accessoires.

Wat is het verschil tussen een lood & lithium accu?

Het kiezen van een geschikte elektrische scooter die bij jou past kan lastig zijn. Waarom is de ene elektrische scooter goedkoper dan de andere? Dit is een vraag die wij vaak krijgen en graag voor jou beantwoorden.

Bruikbare capaciteit
Een groot verschil tussen de lithium en lood accu is de bruikbare capaciteit die deze accu's kunnen leveren. Een lood accu kan maar een klein gedeelte van de capaciteit gebruiken, terwijl de lithium accu een stuk meer van de capaciteit gebruikt. Hierdoor kun je langer met een volledig opgeladen accu doen.

Langere levensduur
De lithium accu gaat daarnaast ook veel langer mee. De levensduur van een lithium accu is namelijk 3 tot 4 keer zo lang ten opzichte van een lood accu. Een lithium accu heeft een grotere actieradius dan een lood accu.

Het opladen van de accu
Ook bij het opladen van de accu's zitten grote verschillen. De lithium accu kan namelijk een stuk sneller opgeladen worden. Met een krachtige lader kun je binnen een uur of 3 een volledig opgeladen accu hebben. De accu raakt tevens niet beschadigd wanneer deze niet volledig opgeladen wordt, hij is hiervoor beveiligd. Bij een lood accu zit dit anders, de lood accu heeft deze beveiliging niet, waardoor je op vakantie of andere uitstapjes problemen kan krijgen. Een lood accu doet er dan ook een stuk langer over om op te laden, wel 6 tot 8 uur.

Energieverlies
Een lithium accu verliest bijna geen spanning. Bij de lood accu is dit wel anders, daar gaat de piekbelasting snel naar beneden. Een lithium accu is daarom ook een betere keuze wanneer er niet altijd een oplaadpunt dichtbij is, zoals op vakantie.

Gewicht
Een lood accu is een stuk zwaarder dan een lithium accu, de lithium accu is wel 4 keer zo licht als een lood accu.

Duurzaamheid
De lithium accu is ook een stuk duurzamer en is er minder onderhoud nodig. Een lithium accu gaat tot wel 3 keer zo lang mee als een lood accu.

Prijsverschil
Hier zit ook een degelijk verschil in. Een lithium accu is duurder dan een lood accu.

Uitneembaar
De lood accu is niet uitneembaar. De lithium accu is wel uitneembaar, dit betekent dat de accu uit de scooter gehaald kan worden en opgeladen kan worden.

Extra accu mogelijk
Een ander groot voordeel van een lithium accu is dat er een extra accu in de scooter past. Dit zorgt ervoor dat de actieradius van een elektrische scooter met lithium accu verdubbeld kan worden.

Levensduur
De levensduur van de accu wordt uitgedrukt in cycles, oftewel het aantal keren dat de accu volledig opgeladen wordt. De lithium accu moet na 1000 cycles vervangen worden, de lood accu na 300 cycles al.

E-scooter met de beste service? Kies La Souris

Als je je elektrische scooter, ofwel e-scooter, koopt bij La Souris, kies je niet alleen voor de beste prijs, maar ook voor de beste service!

Ga voor zorgeloos, met een onderhoudspakket van La Souris, want ook voor je onderhoud kun je bij ons terecht. Onze elektrische scooters zijn direct uit voorraad leverbaar en worden op wens ook thuisbezorgd.

Wij bieden tot 3 jaar garantie en hebben winkels met showrooms door héél Nederland. Als er iets mis is met jouw scooter of als je andere problemen hebt, zijn wij altijd in de buurt. Uiteraard kun je bij ons ook profiteren van service aan huis. Dat zit dus wel goed, een elektrische scooter bij La Souris!

Bestellen

Het Bestelproces van jouw scooter Het Verzekeren van jouw scooter Aanvragen van een kenteken Rijklaar maken van jouw scooter Onze Tweedehands scooters

Levering

Bezorging van jouw scooter Een scooter afhalen Levering in België Levering in Duitsland

Retourneren & Annuleren

Hoe werkt Retourneren bij La Souris? Hoe werkt Annuleren bij La Souris?

Betaalopties

Welke betaalopties zijn er? Lease, hoe werkt dat? Je scooter inruilen? Sloopsubsidie Snor- of Bromfiets (Gemeente Nijmegen)

Ervaringen

Reviews Klachten

Service

Garantie Onderhoud aan jouw scooter nodig? Onze Onderhoudspakketten Reparatie van jouw scooter Schade, wat nu? Service aan huis

La Souris

Over La Souris Onze Winkels Onze Servicepunten Werken bij La Souris? (Vacatures) De openingstijden van onze klantenservice Privacy- en Cookieverklaring La Souris grootste particuliere scootermerk van NL

Meestgestelde vragen

Coronamaatregelen (UPDATE 28/4/2021) Waar mag ik met mijn scooter rijden? Help! Mijn scooter start niet (Checklist) Helmplicht voor snorfietsers Meestgestelde vragen (FAQ) Wat is het verschil tussen een brom- en snorscooter? Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter? Alles wat jij moet weten over elektrische scooters! De nieuwe EURO5 norm. Wat houdt dit in? Hoe maak je het beste je scooter schoon?
Beoordeling door klanten: 4,2 van 5 - 1048 beoordelingen