fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Hoe gaat het scooter keuren bij de RDW in z’n werk?

Als de politie vaststelt dat je scooter niet (helemaal) voldoet aan de wettelijke eisen, dan plaatst de politie een zogeheten WOK-signaal (Wacht Op Keuring) in het RDW-kentekenregister. In de brief die je vervolgens van de RDW ontvangt, staat dat de scooter een WOK-status heeft. Je mag er niet mee op de openbare weg rijden, totdat de bromfiets aan de ‘permanente eisen’ voldoet en opnieuw is gekeurd door de RDW. In dit artikel leggen we uit hoe zo’n keuring in z’n werk gaat.

Keuring bij een RDW-keuringsstation

Om de scooter bij een RDW-keuringsstation te laten keuren, doe je het volgende:

  1. Ga naar ‘Keuringsafspraak maken’ op de site van de RDW om een afspraak te maken. Je kiest vervolgens voor ‘ongeldig verklaard kenteken’,
  2. Je gaat naar het keuringsstation op de dag van de afspraak en betaalt de kosten van de keuring contant of met pin. Staat de scooter nog niet op jouw naam, dan betaal je ook de kosten voor de Tenaamstelling.
  3. Jouw scooter wordt gekeurd op de permanente eisen. Dit zijn eisen die gesteld worden aan verkeersveiligheid en milieu.
  4. Als jouw scooter is goedgekeurd, verwijdert de RDW de zogenaamde WOK-melding in het kentekenregister. Pas daarna mag je weer met jouw scooter de openbare weg op. Je ontvangt hierover een brief van de RDW.

Ben je in het bezit van een kentekencard plus tenaamstellingscode of je hebt een papieren kentekenbewijs, dan blijven deze geldig. Je ontvangt geen nieuw kentekenbewijs. Uitzondering bij een papieren kentekenbewijs: is er ook een wijziging doorgevoerd, dan ontvang je een nieuwe kentekencard en een tenaamstellingscode.