fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Scooter opvoeren

Wil je je scooter opvoeren? La Souris kan dit veilig en betrouwbaar voor je doen. Wij voeren de scooter op door het CDI onderdeel te vervangen. In dit geval heeft het opvoeren geen nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de scooter. Let op: wettelijk is je scooter opvoeren niet toegestaan en geheel op eigen risico.

Gevaren van je scooter opvoeren

Een goede keuze tussen het gewicht en de afmetingen van de rolletjes in de voorste poulie en de trekkracht van de veertjes in de achterste poulie bepalen hoe een scooter optrekt en versnelt naar zijn topsnelheid. Bij een standaard scooter die zo van de fabriek komt is na lang experimenteren door de fabrikant de juiste keuze bepaald voor een bepaalde afstelling van het motorblok. Wanneer dan ook het topvermogen van de scooter veranderd zou worden door de scooter op te voeren of wanneer de karakteristiek van het motorblok wordt veranderd dan zou de aandrijving eigenlijk ook veranderd moeten worden.

Bij bepaalde toeren zul je wellicht wat winnen, maar bij andere toeren verlies je veel kracht in het blok. En het kan natuurlijk allemaal nog erger: totaal gesmolten aandrijvingen waar niets meer van over is, en zelfs ernstige motorschade met daarmee samengaande hoge werkplaats facturen om het weer in orde te brengen. De fout bij opvoeren is meestal dat door allerlei aanpassingen getracht wordt om bij een hoger toerental meer vermogen te creëren waardoor het vermogen bij lage toeren en in het midden-toerengebied te veel wordt aangetast. Goede scootertuners proberen een goed lopend motorblok te creëren bij lage toeren, een mooi, sterk koppel in het middengebied en een topvermogen dat gelijkmatig wordt opgebouwd. Een andere fout die vaak voorkomt bij een scooter opvoeren, is dat de remmen niet aangepast worden. Het gevolg daarvan is dat de remmen de snelheid niet aankunnen, wat zeer gevaarlijke situaties kan opleveren.

Conclusie: denk goed na voor je ervoor kiest je scooter te laten opvoeren. Wij raden het niet aan. Het is slecht voor de scooter, slecht voor je eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers en het kost vaak (veel) geld, zeker als de resultaten toch niet zo blijken te zijn als je die had voorgesteld. Wil je je scooter toch laten opvoeren? Bij La Souris ben je er van verzekerd het veilig en betrouwbaar wordt gedaan door echte vakmensen.