Laagste prijsgarantie Bezorging & service aan huis 14 winkels

Fietsplan

Woon je dichtbij je werkomgeving en heb je niet altijd zin om de auto te pakken? Een fietsplan kan dé ideale oplossing zijn als je vaker met de fiets (of scooter) naar het werk wil gaan.

Wat is een fietsplan?

Een fietsplan is een regeling om medewerkers te stimuleren de fiets (of scooter) te pakken in plaats van de auto om naar het werk te komen. Verder biedt een fietsplan het bedrijf de mogelijkheid om via een fiscale regelgeving belastingvoordeel aan medewerkers te geven bij aanschaf van een nieuwe fiets (of scooter). Hier zijn verder geen regels aan verbonden. Samen met je werkgever worden de voorwaarden bepaald. 

Voordeel van een fietsplan

Met een fietsplan zijn hoge brandstofkosten en in de file te staan verleden tijd. Fietsen is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat je in deze nieuwe Corona-tijd toch nog wat beweging krijgt. Mocht je kiezen voor een scooter dan hoef je uiteraard nooit meer in de file te staan en zijn de hoge brandstofkosten verleden tijd. 

Wanneer je voor een fietsplan kiest, mag de aanschaf verrekend worden met je brutoloon of je vakantiedagen. Hierdoor ontvang je als werknemer belastingvoordeel.

Hoe werkt een fietsplan bij La Souris?

Stap 1

Overleg met je werkgever de aankoopwaarde van de fiets (of scooter). Dit is meestal binnen de werkkostenregeling. Na de aankoop voert je werkgever de administratie uit.

Stap 2

Bekijk je nieuwe fiets (of scooter) op de website of kom langs in één van onze winkels. Een fiets (of scooter) gevonden met een hogere aankoopwaarde dan de werkkostenregeling? Bij aankoop dien je het overige bedrag zelf te bekostigen.

Stap 3

Wanneer je het totaalbedrag zelf afrekent, kun je deze eenvoudig declareren bij je werkgever. Je werkgever kan er ook voor kiezen om het totaalbedrag zelf te betalen.

Stap 4

Voorkom files en geniet van de heerlijke buitenlucht terwijl je met de fiets (of scooter) naar het werk gaat.

Van plan om binnenkort gebruik te maken van een fietsplan? Kom langs bij één van onze winkels in de buurt of neem contact op met ons hoofdkantoor om het maximale uit je fietsplan te halen!

Bestellen

Het Bestelproces van jouw scooter Het Verzekeren van jouw scooter Aanvragen van een kenteken Rijklaar maken van jouw scooter Onze Tweedehands scooters

Levering

Bezorging van jouw scooter Een scooter afhalen Levering van scooters in Belgiƫ Levering in Duitsland

Retourneren & Annuleren

Hoe werkt Retourneren bij La Souris? Hoe werkt Annuleren bij La Souris?

Betaalopties

Welke betaalopties zijn er? Lease, hoe werkt dat? Je scooter inruilen? Sloopsubsidie Snor- of Bromfiets (Gemeente Nijmegen)

Ervaringen

Reviews Klachten Onze Blogs

Service

Garantie Onderhoud aan jouw scooter nodig? Onze Onderhoudspakketten Reparatie van jouw scooter Schade, wat nu? Service aan huis

La Souris

Over La Souris Onze Winkels Onze Servicepunten Werken bij La Souris? (Vacatures) De openingstijden van onze klantenservice Privacy- en Cookieverklaring La Souris grootste particuliere scootermerk van NL (januari) La Souris voor 3e keer in 6 maanden het grootste particuliere scootermerk van NL!

Meestgestelde vragen

Coronamaatregelen (UPDATE 26/06/2021) Helmplicht voor snorfietsers Fietsplan Meestgestelde vragen (FAQ) De nieuwe EURO5 norm. Wat houdt dit in?
Beoordeling door klanten: 4,3 van 5 - 1.388 beoordelingen