Let op! Geld lenen kost geld.

Wegens een technische storing zijn wij momenteel niet bereikbaar. Wilt u contact met onze klantenservice opnemen? Stuur dan een mail naar info@lasourisscooters.nl.

Uitleg Euro4 scooters

De introductie van de Euro4 norm in 2018

euro4-scootersPer 1 januari 2018 moeten alle nieuw verkochte snor- en bromscooter voldoen aan de nieuwe emissie eisen. Dit betekent de lancering van het nieuwe Euro4 injectie motorblok. Hierdoor zijn de scooters minder schadelijk voor het milieu dan de huidige Euro2 en Euro3 scooters.

 

 

Euro4 vragen & antwoorden


Wat wordt er dan precies verboden en wanneer?
Europese regels verbieden vanaf januari 2018 de verkoop van nieuwe scooters met Euro2 en Euro3.


Ik heb net een nieuwe scooter gekocht en die heeft milieuclassificatie Euro3. Mag ik daar dan straks niet meer op rijden?
Wie nu een Euro2- of Euro3-scooter heeft, of in 2017 nog gaat kopen, mag daar zonder problemen mee blijven rijden.


Zijn er al alternatieven op de markt voor die Euro2 en Euro3 scooters?
Ja, eind 2017 zijn er scooters beschikbaar met milieuclassificatie Euro4 bij La Souris. Ook werken wij hard aan de ontwikkeling van elektrische scooters om de uitstoot nog verder terug te dringen.


Is de verkoop van scooters straks verboden?
Nee, alleen de nieuwverkoop van scooters met milieuclassificaties Euro2 en Euro3 wordt vanaf januari 2018 verboden.

 Heeft 2-TAKT of 4-TAKT er ook iets mee te maken?
Nee dat heeft niets te maken met het milieuaspect. Dit zegt alleen iets over de techniek van de motor. Tevens wordt in Amsterdam de 2-takt motortechniek wel vanaf 2018 verboden.

 Waarom wordt de verkoop van bepaalde scooters verboden?
Het zijn Europese milieuregels die op 1 januari 2018 van kracht worden. Dit resulteerd in een schoner milieu doordat de uitstoot minder word.

Kan ik niet beter wachten met de aanschaf van een nieuwe scooter?
Nee hoor, u kunt nu gewoon een mooie scooter uitzoeken in een van onze showrooms. En als de keus op een Euro2- of Euro3-scooter valt, is dat geen enkel probleem. Deze zijn namelijk in het zelfde model verkrijgbaar in 2018, maar dan met een Euro-4 norm motorblok.


Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.