fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Scooter verbruik

De geïmporteerde scooters, voornamelijk retro scooters hebben een verbruik van 1 liter op 50km. In de meeste gevallen hebben de scooters van nu een verbruik van 1 op 35km. De scooters verbruiken Euro 95 of Euro 98 ongelood. Benzine is duur, de belasting is hoog. Een scooter rijden in plaats van een auto levert veel geld op. Een auto verbruikt gemiddeld 1 liter op 15km.Wat brandstofbesparing betreft heeft de scooter echt veel te bieden en dat is goed voor het milieu en minstens net zo goed voor je portemonnee.

Brandstof verbruik

Wist je dat een scooter in vergelijking met een auto gemiddeld € 6000,- per jaar scheelt? Denk hierbij aan onderhoudskosten, afschrijving, verzekering, belasting en verbruik. Een scooter is dus enorm zuinig. Hoe meer je de scooter gebruikt in plaats van de auto, hoe meer je dus bespaart.

Hoeveel brandstof de scooter precies verbruikt is van diverse factoren afhankelijk. Invloeden zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van het wegdek, de hoeveelheid lucht in je banden, maar ook windkracht. Ook je eigen rijstijl en het type motorblok spelen een rol. Wij verkopen alleen 4-takt scooters. Dit zijn de zuinigste motoren die er zijn, dit is dus geen probleem. Op het rijgedrag heb je wel invloed. Velen rijden een scooter altijd volgas. Wanneer je het gashendel niet verder dan ¾ opendraait is de scooter erg zuinig.

Een goed compromis is om met je scooter gewoon volgas op te trekken totdat de maximale snelheid is bereikt. Wanneer je op de maximale snelheid rijdt draai je het gas langzaam dicht totdat de scooter zo’n 2 tot 5 kilometer langzamer rijdt en deze gasstand houdt je vast. Je rijdt nu slechts een paar kilometer onder de topsnelheid maar op deze wijze bespaar je wel gemiddeld 20% aan brandstof.

We komen tot de conclusie: Met de keuze van een 4-takt scooter lever je een uitstekende bijdrage aan het milieu en je portemonnee.