fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Vervuilende scooters vanaf 2018 niet meer te koop

De meest vervuilende tweetakt scooters worden vanaf 1 januari 2018 uit de verkoop gehaald. Er mogen dan alleen nog maar scooters worden verkocht die aan de nieuwe Europese norm (Euro 4 norm) voldoen. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) laten weten. Naast het verbod in verkoop, worden tweetakt scooters ook niet toegelaten tot bepaalde steden. Viertakt scooters worden enkel verboden voor de verkoop.

Euro 4 norm

Vanaf 2018 moeten alle nieuwe scooters voldoen aan de nieuwe Euro 4 emissie-eisen. Mensen die dan nog een oude tweetakt scooter hebben, kunnen daar gewoon op blijven rijden. Het voordeel hieraan is dat de viertakt scooters goedkoper zijn dan de nieuwe motorblokken, welke met een injectie geleverd gaan worden volgend jaar.

Overgangsfase

Er zal eind 2017 een overgangsfase plaatsvinden en dus zullen de 4 takt scooters al eerder niet meer verkrijgbaar zijn daar de voorraad van La Souris leeg moet zijn. Een tijdige bestelling is dus aan te raden. Wil je meer informatie over deze regeling? Onze specialisten staan voor je klaar en kunnen je een passend advies geven.