fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een scooter?

Je overweegt om een scooter kopen. Nu vraag je je af waar je allemaal op moet letten bij zo’n afschaf. Je moet je natuurlijk wel goed oriënteren voordat je zo’n dure aankoop doet. Wat voor type scooter past het best bij mij? Uit welke merken kan ik kiezen? Is er ook een lease-mogelijkheid? En kan ik mijn nieuwe aankoop verzekeren? Veel vragen, waar La Souris Scooters je antwoord op kan geven.

Scooter

Weet je al wat voor type scooter bij jou past? Er zijn veel modellen scooters op de markt. Zeker qua design zijn er aardig wat mogelijkheden. Een retro scooter is sinds enkele jaren weer helemaal terug en populair. Het merk Vespa kenmerkt zich door zijn klassieke en eigentijdse uitstraling. Het scootermerk heeft altijd oog gehouden voor nieuwe trends.

Proefrit

Een testrit is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces van een scooter. Tijdens deze rit kom je erachter hoe de scooter rijdt. Vind je de scooter niet prettig rijden? In dat geval kun je kijken naar een ander type of merk. Ook kun je in geval van een tweedehands scooter vaststellen of alles werkt en dat er geen bijzonder slijtage heeft plaats gevonden.

Kentekenplaat

Een scooter moet altijd voorzien zijn van een kentekenplaat. Vanaf 1 januari 2007 is dit wettelijk verplicht. Hier moet je dus altijd goed opletten bij de aankoop van een scooter. Als je van plan bent om een tweedehands scooter te kopen, dan moet je er ook goed opletten dat er een kentekenplaat opzit. Zonder kentekenplaat kun je er niet op rijden!

Weersinvloeden

Als je de scooter veelvuldig gebruikt heb je weleens te maken met slechte weersomstandigheden, zoals zware regen en wind. Om deze weersinvloeden te beperken kun je bij het kopen van een scooter tegelijkertijd een windscherm afschaffen. Regen en kou hebben zo minder invloed tijdens het rijden op je scooter.

Helm

Net als kentekenplaat, is het een verplichting om een helm te dragen tijdens het rijden op jouw scooter. Alleen bij een snorscooter bestaat er geen verplichting om een helm te dragen. Wees dus gewaarschuwd.

Verzekering

Scooters zijn tegenwoordig erg gewild. Dus als je een nieuwe scooter koopt, is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en een verzekering af te sluiten tegen diefstal van jouw scooter. Zorg ook dat je een goed veiligheidsslot aanschaft en dat je de scooter, indien mogelijk, parkeert in een bewaakte stalling.

Contact

Heb je nog aanvullende vragen? Of wil je een passend advies van een van onze medewerkers? Kom dan eens langs in onze showroom. Je kunt bij ons alle modellen bekijken en een proefrit maken. Wel zo makkelijk!