fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een scooter?

Bij het aanschaffen van een scooter kijkt de een vooral naar het uiterlijk van de scooter en de ander kijkt naar de praktische zaken zoals zitcomfort en bagageruimte. Ga je een scooter kopen? In dat geval kun je wellicht wel wat tips gebruiken. Lees hieronder de belangrijkste punten volgens La Souris.

Waarvoor ga je de scooter gebruiken?

Ga je de scooter gebruiken voor je plezier of wordt het je primaire vervoersmiddel? Ga je er elke dag op rijden om naar school of het werk te gaan? Wat de keuze ook is, je moet altijd voor een hoge kwaliteit scooter gaan. Uiteraard biedt La Souris altijd scooters aan van de beste kwaliteit.

Wat kost een scooter?

Scooterkosten, daar krijg je mee te maken. Hier bedoelen we niet de aanschafprijs mee, maar de kosten die erbij komen als je de scooter eenmaal hebt. Een goed slot is natuurlijk erg belangrijk. Hierdoor blijft de scooter van jou en wordt deze minder snel gestolen.

Verzekering

Een scooterverzekering is verplicht en daar kom je niet onder uit. Er zijn heel veel verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland en niet allemaal hanteren ze dezelfde prijzen. Een beetje rondbellen kan je een paar euro per maand. De prijs van de verzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Je leeftijd en eerder veroorzaakte schades spelen hierin een grote rol.

Elektrisch of op brandstof

Ga je een elektrische scooter kopen, dan kun je deze thuis gewoon opladen. Koop je een scooter die rijdt op benzine, dan moet je af en toe tanken. De moderne 4takt scooter kan een verbruik van 1 op 40 halen. Dit betekent dat je op 1 liter brandstof 40 kilometer kunt rijden. Als je een tankinhoud hebt van 5 liter dan kun je op 1 tank 200 km rijden.

Onderhoud

Als er iets aan de scooter kapot gaat, dan moet je het laten maken. Breng je de scooter zo nu en dan eens weg voor een onderhoudsbeurt dan blijft de scooter betrouwbaarder en neemt de kans af dat er ineens iets kapot gaat. Bij onderhoud moet je denken aan het controleren van de remmen, Rem/gaskabels controleren en smeren, een nieuwe bougie, olie en luchtfilter. Daarnaast kunnen er ook nog wat zaken worden afgesteld zoals de verbranding, stationair toerental en remmen. Zodoende kun je weer veilig de weg op.

Advies

Bij La Souris Scooters kun je rekenen op advies op maat. Wij zijn de expert en luisteren naar je wensen. Hier nemen wij ook de tijd voor omdat wij het belangrijk vinden dat je een goede keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Wij kennen alle scooters door en door en kunnen snel aanwijzen welke scooters in aanmerking komen.