fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

5 tips bij het kopen van een scooterhelm

Om veilig op je scooter te rijden, heb je een scooterhelm nodig. La Souris Scooters heeft een ruim aanbod met deze helmen. Bij de aanschaf van zo’n scooter helm zijn er veel mogelijkheden. Daarbij kan je uiteraard met je eigen voorkeuren rekening houden, zoals ontwerp, kleur en prijs. Er zijn echter ook een aantal algemene tips die je helpen bij het kopen van een scooterhelm. Bekijk hieronder onze vijf tips die zeker van pas kunnen komen.

  1. Bepaal bij het kopen van de helm bij voorkeur een type. Daarbij kan bij ons onder meer gekozen worden uit een Retro helm, een Jet Helm, een Fashion Helm of een Systeem Helm. Deze helmen hebben verschillende eigenschappen, ook met betrekking tot de veiligheid.
  2. Wij raden je altijd aan om een helm met het ECE-keurmerk te kopen. Deze helmen zijn namelijk goedgekeurd om te dragen voor het rijden met een scooter op de openbare weg. Daarnaast zijn de scooterhelmen uitgebreid getest en voldoen ze aan de minimale veiligheidseisen.
  3. Onderschat het belang van de pasvorm voor het dragen van een scooterhelm niet. Wij adviseren je ook altijd om de maat van je hoofdomtrek op te meten. Door middel van meten wordt er gekeken welke helm maat geschikt is.
  4. Koop nooit een te ruime scooterhelm. Deze zal namelijk geen optimale veiligheid bieden. Er zal in dat geval sprake zijn van teveel ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal. Bij een ongeluk zal je hoofd naar binnen klappen. In de beginfase mag de helm best iets krap zitten, omdat deze zich nog vormt naar het hoofd. Een te krappe helm raden we af. Dit gaat namelijk knellen.
  5. Vervang na drie tot vijf jaar de scooterhelm. Alle helmen ondervinden hinder van slijtage en dienen te worden vervangen. De meeste producten hebben een termijn van drie jaar, maar afhankelijk van het materiaal en gebruik kan een helm vijf jaar meegaan.

Door het volgen van deze tips, weet je zo goed als verzekerd van een goede scooterhelm. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wil je een scooterhelm passen? Kom dan eens langs in één van onze drie vestigingen.