Al meer dan 10 jaar passie voor scooters

Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter?

Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter? Veel mensen weten niet precies hoe het zit met de regels als het gaat om brommers en scooters. Daarom hebben wij voor jou een kort overzicht gemaakt, zodat de verschillen tussen snorscooters en bromscooters duidelijker wordt.

Blauw kenteken

Een snorscooter mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en beschikt over een blauw kentekenplaat. Een helm dragen is niet verplicht, maar mag uiteraard wel wanneer je voor extra veiligheid kiest. Voor het besturen van een snorscooter of snorbrommer moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een Rijbewijs AM, ook wel bekend als scooterrijbewijs, of een autorijbewijs (rijbewijs B). Voor het voertuig dient minimaal een WA-verzekering te worden afgesloten.

Geel kenteken

Een brommer (bromfiets) of bromscooter mag maximaal 45 kilometer per uur rijden. De brommer herken je aan een geel kentekenplaat. Het dragen van een helm is verplicht. In tegenstelling tot de snorfiets rijd je met een brommer meestal binnen de bebouwde kom op de rijbaan tussen de auto’s, tenzij dit anders is aangegeven. Voor het besturen van een bromscooter moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs AM (scooterrijbewijs) of een autorijbewijs (rijbewijs B). Ook voor de brommer moet je minimaal een WA-verzekering afsluiten.

Bestellen

Bestelproces Rijklaar Kenteken Verzekeren Tweedehands

Levering

Bezorging Afhalen Belgiƫ Duitsland

Retourneren & Annuleren

Retourneren Annuleren

Betaalopties

Koop Lease

Ervaringen

Reviews Klachten

Service

Garantie Reparatie Onderhoud Schade Service aan huis Openingstijden van onze klantenservice Onderhoudspakketten voor je scooter

La Souris

Over La Souris Winkels Servicepunten Vacatures Privacy- en Cookieverklaring

Meestgestelde vragen

Meestgestelde Algemene Vragen (FAQ) Heb ik een blauw of geel kenteken nodig voor mijn scooter? Wat is het verschil tussen een brom- en snorscooter? Meestgestelde Onderhoudsvragen (FAQ)