Let op! Geld lenen kost geld.

TIJDELIJK ACTIE: Profiteer nú van GRATIS verzending bij La Souris Scooters! De korting wordt in de winkelmand direct verrekend.

Garantie informatie

Bij aanschaf van een La Souris scooter ontvang je standaard 1 jaar garantie tot maximaal 6000 km. Daarnaast geven wij vanaf 1 januari 2013, 3 jaar garantie op het motorblok tot maximaal 10.000 kilometer*. Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met de eventuele onderhoudsbonnen.

Wel 3 jaar motor garantie: startmotor, krukas, lagers van overbrengingshuis, nokkenas, oliepomp, inlaatspruitstuk, carburateur, cilinder en zuiger, cilinderkop.

Geen 3 jaar motor garantie: bendix, achterkoppeling, v-snaar, variateur.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrij- transportkosten dien je voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie mits je een onderhoudspakket met voorrijkosten bij de scooter besteld hebt, dan heb je geen voorrijkosten. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij La Souris Scooters worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer u bij een extern RDW erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten indien je de scooter aan huis hebt laten bezorgen) zal worden veranderd naar onderdelen omruilgarantie. Bij een onderdelen omruilgarantie heb je enkel garantie op de garantie onderdelen, dus niet meer op het werkloon en transport. Deze kosten komen dan ook voor eigen rekening. Indien je de onderhoudsbeurten elders dan bij La Souris Scooters laat uitvoeren dien je de facturen hiervan te kunnen overleggen.

De garantie geldt op technische gebreken. Defecten die worden veroorzaakt door een fabricage fout zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op materiaal -of fabricagefout.

Uitgesloten van garantie zijn:

 • Het vervangen van standaard slijtage onderdelen welke aan normale slijtage onderhevig voorbeelden hiervan zijn, slijtage van banden, lampjes, remblokken, zekeringen, rubbers e.d..
 • Onderdelen waarbij de garantie beperkt is tot een maximale kilometerstand of termijn zijn kabels 1000 km en Accu 3 maanden
 • De werkzaamheden welke bij onderhoud worden verricht zoals olie verversen, kleppen stellen, smeren, afstellen, reinigen enz.
 • Corrosie of oxidatie aan de oppervlakte van het chassis, op het schroefwerk, de uitlaat en/of alle overige wel of niet behandelde metalen onderdelen. Voor een goede bescherming van uw scooter raden wij aan om in ieder geval na aankoop al het chroom werk goed in de chroompoets en kappen in de was te zetten voor het behouden van een goede look van uw scooter voor langere tijd.
 • Reparaties naar aanleiding van ondeskundig/abnormaal gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine.
 • Reparaties naar aanleiding van een ongeluk, diefstal, natuurrampen, brand, verwaarlozing, (tijdelijke) overbelasting of verkeerd gebruik.
 • Reparaties aan opgevoerde scooters welke zijn opgevoerd door anderen dan La Souris. Bij het aanpassen van de maximum snelheid van de scooter blijft de garantie alleen van kracht wanneer dit professioneel is uitgevoerd door La Souris Scooters.
 • Reparaties aan scooters waaraan zelf gesleuteld is.
 • Reparaties naar aanleiding van het kapot trappen van de kickstartdeksel.
 • Reparaties van schade ten gevolge van normaal gebruik zoals bijvoorbeeld krassen op het plasticwerk zoals kuipdelen en treeplanken, verkleuren door zonlicht van de gelakte delen/de chromen delen/ het zadel e.d.
 • Reparaties aan scooters waar de originele onderdelen zijn vervangen door niet-originele onderdelen (cilinder, uitlaat, bougie, zuiger uitlaatdemper enz.)

Indien de scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door La Souris Scooters onderzoekskosten en eventueel voorrijkosten in rekening gebracht worden.

Indien je besluit de scooter door La Souris Scooters te laten maken kun je de scooter na afspraak afleveren bij de showroom (Doetinchem, Rotterdam of Utrecht). Het is ook mogelijk om de scooter aan huis te laten repareren/op te laten halen door La Souris Scooters. Indien je de scooter thuis hebt laten bezorgen en een onderhoudspakket met voorrijkosten hebt besteld, dan halen wij het voertuig kosteloos bij jou thuis op of voeren wij de reparatie aan huis uit. De reparaties bij La Souris Scooters worden gedaan door ervaren monteurs.

Let op! La Souris Scooters vergoedt nooit reparatiekosten van derden.

Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

* Bij de scooters welke in 2013 en 2014 zijn aangeschaft geldt de garantie op het motorblok tot maximaal 6000 km. De scooters die in 2012 of hiervoor zijn aangeschaft geldt nog een garantie termijn van 1 jaar.

** Op voorwaarde dat er minstens 100 km per maand met het voertuig is gereden. Let op bij uitvoeringen met een alarm vervalt deze garantie i.v.m. het kromtrekken van de accuplaten bij gehele ontlading van een stroomverbruiker. Een accu kan maximaal 5 dagen spanning vasthouden bij een ingeschakeld alarm. Voor het behoud van uw accu adviseren wij een acculader.