fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Welke benzine tank je in de scooter?

Standaard staat Euro 95 voorgeschreven als benzine welke je kan tanken in je scooter. Toch wordt er ook geadviseerd om brandstof te tanken met een hoger octaangetal. In dit artikel legt La Souris Scooters dit vraagstuk zo duidelijk mogelijk uit.

Kwaliteit Euro 95

Euro 95 is de laatste jaren in kwaliteit achteruitgegaan vanwege toevoegingen om de brandstof ‘schoner’ te maken.  Deze aanpassingen hebben negatieve invloed op de verbranding waardoor roetvorming kan ontstaan. Omdat scootermotorblokken uit kleine elementen bestaan, zijn ze erg gevoelig voor achtergebleven roetrestjes.

Roetvorming

Door roetvorming kan het zijn dat de kleppen in de cilinderkop minder goed afsluiten en gaan lekker, waardoor er drukverlies ontstaat en de brandstofstroming negatief beïnvloed wordt. Gevolg is dat de scooter slechter gaat starten, het verbruik hoger wordt en uiteindelijk kapotgaat.

Hoger octaangetal

Om deze roetvorming te voorkomen kan het beste brandstof met een hoger octaangetal getankt worden. Euro 98 is de beste optie. Vaak worden hier bovendien nog extra toevoegingen toegevoegd die zorgen voor een nog schonere verbranding. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze specialisten.