fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

Tips bij het kopen van een scooter

Je wilt een scooter kopen. Nu vraag je je af waar je allemaal op moet letten bij zo’n afschaf. Je moet je natuurlijk wel goed oriënteren voordat je zo’n dure aankoop doet. Lees hier alles tips waarop je moet letten bij aanschaf van een nieuwe scooter.

Model

Weet je al wat voor type scooter bij jou past? Er zijn veel modellen scooters op de markt, zoals elektrisch en retro. Zeker qua design zijn er aardig wat mogelijkheden. Een retro scooter is sinds enkele jaren weer helemaal terug en populair. Het merk Vespa kenmerkt zich door zijn klassieke en eigentijdse uitstraling.

Proefrit

Een testrit is van groot belang bij het aankoopproces van een scooter. Tijdens deze rit kom je erachter hoe de scooter rijdt. Vind je de scooter niet prettig rijden? In dat geval kun je kijken naar een ander type of merk. Ook kun je in geval van een tweedehands scooter vaststellen of alles werkt en dat er geen bijzonder slijtage heeft plaats gevonden.

Kentekenplaat

Een scooter moet altijd voorzien zijn van een kentekenplaat. Vanaf 1 januari 2007 is dit wettelijk verplicht. Hier moet je dus altijd goed opletten bij de aankoop van een scooter. Als je van plan bent om een tweedehands scooter te kopen, dan moet je er ook goed opletten dat er een kentekenplaat opzit.

Brandstofverbruik

De gemiddelde scooter gebuikt één liter benzine op de 35 kilometer. Het is daarmee een relatief goedkoop vervoersmiddel. Je kunt nog zuiniger rijden door bijvoorbeeld niet vol gas te rijden. Naast benzine verbruikt een scooter olie. Het is belangrijk de juiste olie te gebruiken. Er is olie voor een 2-takt en een 4-takt scooter.

Weersinvloeden

Als je de scooter vaak gebruikt heb je weleens te maken met slechte weersomstandigheden, zoals zware regen en wind. Om deze invloeden te beperken kun je bij het kopen van een scooter tegelijkertijd een windscherm afschaffen. Regen en kou hebben zo minder invloed tijdens het rijden op je scooter.

Helm

Net als kentekenplaat, is het een verplichting om een helm te dragen tijdens het rijden op jouw scooter. Alleen bij een snorscooter bestaat er geen verplichting om een helm te dragen. Wees dus gewaarschuwd.

Verzekering

Scooters zijn tegenwoordig erg gewild. Dus als je een nieuwe scooter koopt, is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en een verzekering af te sluiten tegen diefstal van jouw scooter. Zorg ook dat je een goed veiligheidsslot aanschaft en dat je de scooter parkeert in een bewaakte stalling.

Onderhoud

Zorg dat je de scooter regelmatig een onderhoudsbeurt geeft. Dat voorkomt een hoop problemen. Toch kan het desondanks altijd gebeuren dat je te maken krijgt met een slecht moment met je scooter. In dat geval kun je jouw scooter bij onze ervaren monteurs laten repareren.