fbpx
Let op! Geld lenen kost geld.

De voordelen van een elektrische scooter

De elektrische scooter wint terrein aan populariteit. Elektrisch rijden is een schone manier van vervoer en kent een aantal interessante voordelen. Vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is, is de scooter die rijdt op elektriciteit een uitkomst. Herrie en stankoverlast is niet aan de orde en je spaart tegelijkertijd een hoop kosten uit. In dit artikel zet La Souris de grootste voordelen voor je uiteen.

Motor

Een elektrische scooter hoeft niet gestart te worden omdat de motor altijd klaar is voor gebruik. Als je geen gas geeft is de motor uit. De elektromotor, welke voor de aandrijving zorgt, kent geen stationair toerental zoals bij een normale verbrandingsmotor het geval is. Hierdoor kost het ook geen brandstof als je stil staat.

Onderhoud

In tegenstelling tot een elektromotor kent een verbrandingsmotor wél onderhoud. Er zijn veel minder bewegende onderdelen en daardoor is de elektromotor vele malen betrouwbaarder. Het enige onderhoud zijn in feite de remmen, banden en accu. Als je goed met de accu’s omgaat, zorg je voor een lange levensduur.

Brandstof

Wanneer je de elektriciteit ook als brandstof ziet, dan merk je dat elektrisch rijden toch een stuk goedkoper is. Benzine is duurder dan elektriciteit. Je hoeft overigens geen extra kilometers te maken en tijd in te leveren om je tanken.

Kortom

Kortom, elektrisch rijden biedt veel voordelen. Voor jouw gemak zijn er een aantal puntsgewijs voor je uiteengezet:

  • Subsidies;
  • Groen voor het milieu;
  • Altijd toegang tot de binnenstad gezien de aangescherpte regels van gemeentes voor vervuilende scooters;
  • Minder en dus voordeliger onderhoud;
  • Optrek snelheid is sneller als van een normale brandstof scooter.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met onze specialisten op.