Let op! Geld lenen kost geld.

2-takt scooter

2-takt scooter kopen? Of toch een 4-takt? Steeds vaker zie je de termen tweetakt en viertakt voorbij komen. Als je een scooter wilt kopen, wil je wel graag weten wat het verschil is. Hier geven we uitleg over de tweetakt motor. Dit type motor is veel eenvoudiger qua opzet ten opzichte van een viertakt motor. Er zijn minder onderdelen in het blok aanwezig. Daardoor is het minder onderhoudsgevoelig en lichter in gewicht. Problemen aan motorblok kunnen makkelijk en snel worden verholpen. Een 2-takt motor gebruikt echter wel meer brandstof en olie. Het heeft meer vermogen en is eenvoudiger op te voeren. Wil je meer weten over deze scooters met zo’n motorblok? Kom dan eens langs in onze showroom voor meer informatie voor een 2-takt scooter kopen.

Jouw voordelen bij La Souris Scooters

Een 2-takt scooter kopen of leasen bij La Souris Scooters biedt jou de volgende voordelen:

  • Hoge kwaliteit scooters
  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis proefrit
  • Deskundig en eerlijk advies

2-takt scooter kopen

Je 2-takt scooter kopen of leasen bij de specialist

De 2-taktmotor is de makkelijkste vertaling van het ontploffingsprincipe naar een werkend motorblok. Het motorblok werkt in twee slagen: de inlaatslag en de arbeidsslag. Eerst beweegt de zuiger omhoog, vervolgens omlaag. Daarna begint het proces weer van voren af aan. Als deze twee slagen zijn uitgevoerd is de krukas precies één keer rond geweest. Een tweetakt beschikt niet over kleppen. Daardoor kan hij vaak minder zuinig met benzine omspringen dan een viertakt. Omdat een tweetakt niet over een apart reservoir voor de olie die het blok moet smeren beschikt zal deze door de benzine gemengd moeten worden. Een tweetakt verbruikt dus naast benzine ook olie. Een tweetakt ontwikkelt ook meer kracht dan een viertakt en slijt sneller. Wil je precies weten hoe het zit? Onze medewerkers geven je advies op maat.

Ik koop of lease mijn tweetakt scooter bij La Souris Scooters

La Souris Scooters is al vele jaren actief binnen de scooterbranche. Inmiddels zijn we een autoriteit als het om 2-takt scooters, onderdelen en accessoires gaat. Door onze grote inkoopmogelijkheden zijn we inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste scooterleveranciers van Nederland.

Bekijk alle scooters